Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Let op: Deze cursus bevat Dagdelen in het verleden.

VERPLAATST Lachgascursus nieuwe stijl 2-daagse opfris cursus

DEZE CURSUS WORDT TOT EEN NADER TE BEPALEN DATUM VERPLAATST.De Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam verzorgt zo’n 20 jaar scholing aan tandartsen om zich te bekwamen in de (lichte) inhalatie-sedatie met een lachgas-zuurstof mengsel. Gezien de vele ontwikkelingen in (lichte) procedurele sedatie in de aanverwante disciplines wordt deze cursus in de breedte doorontwikkeld met aandacht voor overige toepassingen van lichte procedurele sedatie bij bijzondere zorggroepen. Dit in overeenstemming met het streven van de opleidingscommissies voor tandarts-angstbegeleiding en tandarts-gehandicaptenzorg hierin meer scholing aan te beiden. De cursus blijft de nodige scholing in de toepassing van lachgas verzorgen, zoals geformuleerd in het hieraan gerelateerde kwaliteitsdocument.

Vanuit deze interdisciplinaire benadering van het onderwerp lichte sedatie is een nieuw cursusprogramma samengesteld en sprekers vanuit de verschillende disciplines zijn benaderd. Naast tandartsen zijn dat onder meer anesthesiologen, sedatie-praktijk-specialisten, kinderarts, arts voor verstandelijk gehandicapten en arbeidshygiënist. Het cursusprogramma betreft een 4-daagse cursus getiteld "lichte procedurele sedatie in de mondzorg", gericht op tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten (voor hun geldt een 2-daags programma).

De cursus is gepland van woensdag 3 juni t/m zaterdag 6 juni 2020 en vindt plaats in Amsterdam onder de cursusleiding van Rick van der Pas, tandarts-gehandicaptenzorg. Tandartsen-assistenten volgen het programma op woensdag 3 juni en donderdagochtend 4 juni. De opfriscursus vindt plaats op vrijdag 5 juni en zaterdagochtend 6 juni. Op deze zaterdag worden praktische vaardigheden aangaande inhalatiesedatie met het lachgas-zuurstof mengsel onderwezen, waarbij cursisten zelf zorgdragen voor een “proefpersoon” die lachgassedatie wordt aangeboden onder supervisie. Op de overige dagen worden aan het eind reeds praktische vaardigheden geoefend. Alle praktischer onderdelen van deze cursus vinden plaats bij SBT.

Een definitief programma en overige praktische informatie volgt zo spoedig mogelijk. Uw kunt zich desondanks vanaf heden aanmelden voor de onderdelen:

1. 4-daagse basiscursus voor tandarts en mondhygiënst (3-6 juni) € 1750,-

2. 2-daagse cursus voor tandarts-assistenten (3-4 juni) € 750,-

3. 2-daagse opfriscursus (5-6 juni) € 1000,-

Beschikbare plaatsen: 1
€1,000.00 per persoon
Bestaat uit 2 Dagdelen

Inschrijven op deze cursus

Ben je in dienst van een bedrijf?

Persoonsgegevens

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
VERPLAATST Lachgascursus nieuwe stijl 2-daagse opfris cursus
Plaatsen vrij
1
prijs
€1,000.00 per persoon
duur
2 Dagdelen
Startdatum
vr 5 jun 2020