Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Online cursus Omgang met cognitief beperkte ouderen

Op donderdag 3 juni (14-17 uur) vindt de cursus Omgang met cognitief beperkte ouderen plaats onder leiding van Claar Wierink en drs. H. (Henk) Algra.


U kent misschien verschillende vormen van dementie: de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, Lewybody dementie. Maar hoe kunt u deze cognitief beperkte ouderen nu het beste benaderen? Tijdens deze cursus verzorgd door dhr. Henk Algra en mijzelf, leert u zich te verplaatsen in ‘het denken’ van een cognitief beperkte oudere. Deze kennis kunt u toepassen bij het verlenen van mondzorg aan deze bijzondere patiëntengroep.

Deze cursus zal hybride zijn, via Zoom. De docenten zullen samen in een ruimte zijn en er een zeer interactieve cursus van maken.

Informatie over docent Henk Algra:
drs. H. (Henk) Algra is gepensioneerd orthopedagoog/GZ-psycholoog. Hij was 45 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder zijn aandachtsgebied vielen ook oudere mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Hij werkt nu nog op oproepbasis voor verschillende organisaties, zoals de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Van zijn hand verscheen onlangs het casusboek 'Van Puzzel naar Maatwerk' over de mondzorg voor 'bijzondere patiënten'.

Informatie over docent Claar Wierink:
dr. C. van der Maarel-Wierink behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in maart 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Dit jaar startte zij haar eigen tandartspraktijk MondVitaal, een tandartspraktijk met speciale aandacht voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie

Beschikbare plaatsen: 20
€225.00 per persoon
Bestaat uit 1 Dagdelen


Inschrijven op deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?


Persoonsgegevens

Deelnemer

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Online cursus Omgang met cognitief beperkte ouderen
Plaatsen vrij
20
prijs
€225.00 per persoon
duur
1 Dagdelen
Startdatum
do 3 jun 2021