Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Let op: Deze cursus bevat Dagdelen in het verleden.

Masterclass TA / TG: Psychose

Cursus is vol

Op 13 april 2022 (van 15.00 - 19.15 uur) is er een ‘combi Masterclass’ voor de opleidingen Tandarts Angstbegeleiding en Tandarts Gehandicaptenzorg, met het onderwerp 'Psychose'. Dit is tevens een 'afstudeer Masterclass'.

Paul de Bont, klinisch psycholoog en onderzoeker, verzorgt tijdens deze masterclass een presentatie over psychotische stoornissen en de mogelijke invloed van de psychotische belevingswereld op tandheelkundige controles en behandeling. Daarna presenteren enkele cursisten van de opleiding TG die gaan afstuderen, hun onderzoek of een ander onderdeel van de opleiding.


Korte omschrijving:

In de Masterclass worden definities en kenmerken gepresenteerd van wanen, hallucinaties, negatieve symptomen en cognitieve desorganisatie zoals die voorkomen bij psychotische stoornissen, bijvoorbeeld schizofrenie. In de presentatie komen risicofactoren en behandelopties voor psychose aan bod. Aandacht wordt besteed aan de mogelijke invloed van de psychotische belevingswereld op tandheelkundige controles en behandeling. Daarnaast neemt ook de bespreking van de invloed van anti-psychotische medicatie op de lichamelijke gezondheid en de mondzorg een belangrijke plaats in.
De Masterclass is bij uitstek geschikt voor diegenen die belangstelling hebben voor psychische en sociale problematiek van patiënten en die meer oog willen krijgen voor de bijzondere complicaties of bejegeningsaspecten bij mensen met psychosen.

CV:
Dr. Paul de Bont is klinisch psycholoog en onderzoeker. Hij is werkzaam in de GGZ Oost Brabant. Hij schreef zijn proefschrift over bevindingen uit een pilot studie en randomized controlled trial naar traumagerichte behandeling van Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) bij patiënten met psychotische stoornissen. Na ruim 25 jaar te hebben gewerkt met patiënten met ernstige, vaak chronische psychiatrische problematiek, legt hij zich de afgelopen paar jaar toe op de preventieve behandeling van en onderzoek naar niet-psychotische jonge mensen die een ultrahoog risico lopen om een eerste psychotische episode mee te maken. Daarnaast verzorgt hij postacademisch onderwijs en workshops over uiteenlopende onderwerpen die verband houden met psychose.

Beschikbare plaatsen: 0
Niveau: Tandarts post-academisch
€245.00 per persoon

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 245,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 145,-
Belangstellenden assistent/student € 85,-Cursus is vol, daarom is boeken niet meer mogelijk!

Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TA / TG: Psychose
Plaatsen vrij
0
Prijs
€245.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
woensdag 13 april 2022