Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TGe: Bedreigingen voor de mondgezondheid van (kwetsbare) ouderen: parodontitis en wortelcariës

Cursus is vol

Op woensdag 8 juni vindt de cursus ‘Bedreigingen voor de mondgezondheid van (kwetsbare) ouderen: parodontitis en wortelcariës’ plaats in het ACTA-gebouw te Amsterdam (09.00-16.00 uur; inloop 08.30). Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie (eerder ‘Preventie en parodontologie’ genaamd) en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.
Prof. Dr. Marja Laine spreekt over de vele complexe aspecten van parodontitis bij ouderen en dr. Claar van der Maarel - Wierink over wortelcariës. Door met elkaar aan casuïstiek van geriatrische patiënten te werken, wordt u getraind de richtlijn in de praktijk toe te passen.

Cursusomschrijving

Parodontologie bij ouderen
In haar presentatie zal Marja Laine ingaan op de effecten van parodontale therapie bij ouderen. Aangepaste protocollen bij kwetsbare ouderen kunnen het verloop van longontsteking, diabetes, dementie en artritis positief beïnvloeden. Gingivale recessie na parodontale therapie kan leiden tot een verhoogd risico op wortelcariës. Dit risico is hoger bij ouderen als gevolg van een verminderde functie van de speekselklieren en effecten van polyfarmacie. Deze onderwerpen zullen ook aan bod komen met behulp van casuïstiek.

Wortelcaries bij (kwetsbare) ouderen
De Klinische Praktijkrichtlijn Wortelcaries (bij kwetsbare en zorgafhankelijke) ouderen werd eind 2019 door het KIMO gepubliceerd. De Richtlijn is helder geformuleerd, maar de complexe casuïstiek maakt het soms moeilijk de juiste afwegingen in de praktijk te maken. In groepen zullen we casuïstiek uit mijn praktijk, waarin wortelcariës centraal staat, gaan uitwerken en bediscussiëren. Hierin komt de toepassing van de richtlijn aan bod, maar ook de medisch tandheelkundige interactie en het opstellen van een mondzorgplan.

Beschikbare plaatsen: 0
€500.00 per persoon

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici € 500,-
Mondhygiënisten: € 395,-
Assistenten: € 250,-Cursus is vol, daarom is boeken niet meer mogelijk!

Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TGe: Bedreigingen voor de mondgezondheid van (kwetsbare) ouderen: parodontitis en wortelcariës
Plaatsen vrij
0
Prijs
€500.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
woensdag 08 juni 2022