Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Masterclass Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde

Masterclass: Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde.

Op woensdag 20 november 2019 vindt van 15.00 -19.00 uur in het ACTA-gebouw de masterclass “Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde” plaats. Op deze dag geeft Greet Zwart ons meer inzicht hoe binnen deze zorg-systemen morele keuzes worden gemaakt ten aanzien van het inrichten van de zorg. Vanuit een aantal filosofische perspectieven zullen deze keuzes worden toegelicht.


Inhoud:

De geriatrische tandheelkunde vindt plaats binnen een institutionele en organisatorische context. Binnen deze zorg-systemen worden morele keuzes gemaakt ten aanzien van het inrichten van de zorg. Vanuit een aantal filosofische perspectieven zullen deze keuzes worden toegelicht.

Ethiek houdt zich bezig met de vragen in het leven: wat is het ‘juiste’ het ‘goede’ om te doen in deze situatie? In de werkelijkheid van de dagelijkse praktijk spelen vragen rondom goede zorg een steeds prominentere rol. Een moreel perspectief op de gemaakte keuzes binnen een behandeling wordt hierdoor van een steeds groter belang. Voor de eigen bewustwording van het morele handelen binnen de geriatrische mondzorg, worden een aantal methoden gepresenteerd, waaronder het moreel beraad. De mondzorg aan kwetsbare ouderen staat uiteraard centraal, inhoudelijk wordt er ingegaan op de perspectieven van en rondom de patiënt en zijn omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van casuïstiek.

Curriculum Vitae:

E.G. Verouden-Zwart M.A., Master in Ethics of Care. Zij is Hogeschooldocent Ethiek en is werkzaam voor de Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Hogeschool Utrecht Daarnaast is zij docent aan de opleiding Mondzorgkunde en Huidtherapie. Zij begleidt promovenda, die onderzoek doen naar de integratie van zingeving en betekenisgeving in oncologische behandeltrajecten.

Kosten

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 295,-

Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195,-

Belangstellenden assistent/student € 85,-

Praktijkbegeleider € 145,-

Beschikbare plaatsen: 12
€295.00 per persoon
Bestaat uit 1 dagdelen

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Inschrijven op deze cursus

Ben je in dienst van een bedrijf?

Bedrijfsgegevens

Persoonsgegevens

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus
Masterclass Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde
Plaatsen vrij
12
prijs
€295.00 per persoon
duur
1 dagdelen
Startdatum
wo 20 nov 2019