Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Online Masterclass Autisme

Beschikbare plaatsen: 6
€75,00 per persoon

Op woensdag 9 december zal van 15.00 - 18.00 uur de Masterclass Autismespectrumstoornis: van diversiteit tot bejegening online plaats vinden.

Korte omschrijving:

4 punten:

  1. Wat is een autismespectrumstoornis?
  2. Welk beeld hebben we van autisme in de maatschappij?
  3. Wat is een adequaat bejegeningsperspectief?
  4. Op welke manier kunt u bijdragen aan een geslaagde interactie tussen u en uw patiënt met autisme?


In de DSM-IV-TR worden in het autismespectrum een vijftal stoornissen onderscheiden, waarvan de drie meest voorkomende, te weten de autistische stoornis, de stoornis van Asperger en de pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anders omschreven (PDD-NOS). De stoornissen overlappen in hoge mate en de grenzen tussen de stoornissen zijn soms aan discussie onderhevig ofwel vaag of moeilijk te trekken. In de DSM-5 zijn de drie stoornissen samengevoegd tot autismespectrumstoornis (ASS) gekenmerkt door met name sociaalcommunicatieve beperkingen, een beperkt verbeeldend vermogen en een rigide, zich herhalend gedragspatroon.

In deze interactieve en met beeldmateriaal ingerichte lezing wordt u een perspectief geboden op diversiteit in de ontwikkeling van autisme door de geschiedenis heen (o.a. van DSM-IV naar DSM-5), in niveau van intellectueel functioneren, in mate van sociaalcommunicatieve beperking en in de manier van bejegenen.

CV:

Richard Vuijk is klinisch psycholoog, werkzaam bij Sarr Autisme Rotterdam, onderdeel van Parnassia Groep. Hij is als docent, cursusleider en supervisor verbonden aan verschillende RINO’s en de Parnassia Academie, is eigenaar van AutismeSpectrumNederland en doet onderzoek naar psychodiagnostiek, persoonlijkheid en psychotherapie bij volwassenen met autismespectrumstoornis.Van zijn hand verschenen het Nederlands Interview ten behoeve van Diagnostiek Autismespectrumstoornis bij volwassenen (NIDA) (2014-2016) en Werkwijzer - Psychodiagnostiek Autismespectrumstoornis Volwassenen (2018), dat vanuit Sarr Expertisecentrum Autisme mogelijk gemaakt is en kosteloos ter beschikking gesteld wordt ten behoeve van zorgvuldige psychodiagnostiek van autismespectrumstoornis bij volwassenen in Nederland.

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 75,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 75,-
Belangstellenden assistent/student € 75

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Online Masterclass Autisme
Plaatsen vrij
6
Prijs
€75,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Startdatum
woensdag 09 december 2020