Leden Onderwijscommissies2023-05-03T15:06:10+00:00

Leden onderwijscommissies bij BT Academy

Maak kennis met de onderwijscommissies

De leden van de Onderwijscommissies

H.C.C.M. Blom-Reukers
H.C.C.M. Blom-Reukers
Hellen Blom-Reukers is tandarts-gehandicaptenzorg en tandarts-pedodontoloog. Zij maakt deel uit van het managementteam van het Centrum voor Tandheelkundige hulp in Bijzondere Gevallen in de Isala Klinieken te Zwolle en is opleider aan de postinitiёle
masteropleiding tot tandarts-gehandicaptenzorg. Zij geeft cursussen en presentaties en is lid van verschillende commissies en besturen.
Prof. dr. Ad de Jongh
Prof. dr. Ad de Jongh
Prof. dr. Ad de Jongh is tandarts en gezondheidszorg‐ psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst‐ en gedragsstoornissen verbonden aan de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde (SBT) en het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA). Hij is auteur van meer dan 250 publicaties op het terrein van psychologische onderwerpen, zoals (de behandeling van) angststoornissen, en publiceerde vijf boeken. Daarnaast is hij onder andere hoofdopleider van de opleiding tot tandarts‐angstbegeleiding en directeur van de het Centrum voor Psychotherapie en Psychotrauma te Bilthoven.
Dr. W.J. Klüter
Dr. W.J. Klüter
Wim Klüter is tandarts-geriatrie, heeft een algemene praktijk, werkt in drie zorgcentra in de regio Nijmegen en is bestuurslid van de NVGd. Hij is lid van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.
dr. C. van der Maarel-Wierink
dr. C. van der Maarel-Wierink
Claar van der Maarel-Wierink (1979) behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Haar praktijk MondVitaal is gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.
C.M. Pieterse
C.M. Pieterse
Caroline Pieterse studeerde tandheelkunde aan ACTA en heeft haar opleiding tot tandarts-angstbegeleiding in 2006 afgerond. Zij is hoofd van de afdeling angstbegeleiding & pedodontologie bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) te Amsterdam. Daarnaast is zij lid van de onderwijscommissie van de
differentiatieopleiding tandarts-angstbegeleiding.
T.G.M. Zuidgeest
T.G.M. Zuidgeest
Ted Zuidgeest is 23 jaar tandarts, ruim 20 jaar werkzaam in de gehandicapten- en verpleeghuiszorg. Sinds 2006 officieel geaccrediteerd tandarts-gehandicaptenzorg en hij is lid van de onderwijscommissie van de postinitiёle opleiding tandarts- gehandicaptenzorg. Werkzaam als tandarts binnen: – Koninklijke Visio – Wilhelmina Ziekenhuis Assen – Tandartspraktijk Zuidgeest – Verpleeghuis Anholt, Stichting Interzorg te Assen – De Trans, onderdeel van Espria (Evean groep)  Werkzaam als freelance docent “bijzondere zorggroepen” aan de Rijks Universiteit Groningen
 Voorzitter VBTGG
C. van Houtem
C. van Houtem
Caroline van Houtem (1982) heeft in 2006 de studie tandheelkunde afgerond aan het ACTA. In 2012 heeft ze de opleiding tot tandarts-angstbegeleiding afgerond. Sinds 2008 is ze parttime als tandarts-angstbegeleiding werkzaam bij het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. In 2016 is ze aan de UvA gepromoveerd op angst voor de tandheelkundige behandeling, kokhalzen en flauwvallen met het proefschrift getiteld “Anxiety, fainting and gagging in dentistry: separate or overlapping constructs?”. Van 2014 tot 2017 heeft ze als medior research scientist gewerkt bij TNO Child Health-Mondzorg. Sinds februari 2019 maakt ze deel uit van de opleidingscommissie Tandarts-Angstbegeleiding.
N. Bots-van ’t Spijker
N. Bots-van ’t Spijker
Nelleke Bots-van ’t Spijker studeerde tandheelkunde aan het UMC St Radboud in Nijmegen. Na het afronden van de differentiatie opleiding tot tandarts-geriatrie werkt zij vanuit de Mondzorgkliniek in Bunschoten, als tandarts-geriatrie in een aantal verpleeghuizen en heeft zij een speciaal geriatriespreekuur in de praktijk. Bij ACTA doet ze onderzoek naar de barrières die tandartsen kunnen ervaren in de mondzorgverlening aan ouderen en maakt zij deel uit van de onderzoeksgroep BENECOMO. Van haar hand verschenen meerdere publicaties op het gebied van
mondzorg bij kwetsbare ouderen. Ook heeft zij haar medewerking verleend aan de Praktijkwijzer Ouderen in de algemene praktijk van de KNMT. Met de praktijk neemt zij deel aan het project ‘De mond niet vergeten’.
Dr. H.C. Willems
Dr. H.C. Willems
Hanna Willems is klinisch geriater en internist oudergeneeskunde in het AMC.