Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Workshop Virtual Reality in de mondzorgpraktijk

In samenwerking met CZ organiseren wij op woensdag 28 oktober de workshop Virtual Reality in de mondzorgpraktijk van 09.00 – 17.00 uur in NBC te Nieuwegein. Er is ook nog een terugkommiddag op 25 november van 15.00 - 20.00 uur in NBC te Nieuwegein.

Voor veel Nederlanders is angst de reden om niet, of onregelmatig, naar de tandarts te gaan. De gezondheid van het gebit loopt daardoor gevaar. Maar daar valt iets aan te doen: behandeling met Virtual Reality. Virtual reality is niet alleen een innovatie, maar ook effectief, en zorgt ervoor dat patiënten op een rustige en tevreden manier een tandartsbehandeling ondergaan, of zelfs hun angst voor de tandarts helemaal kwijt raken. Met deze cursus bent u helemaal on top van deze ontwikkeling en leert u virtual reality op effectieve wijze in te zetten in uw mondzorgpraktijk.

Achtergrond

Er zijn verschillende manieren om angst voor de tandheelkundige behandeling te helpen verminderen. Tijdens de behandeling is voor patiënten afleiding, of met je gedachten opgaan in een andere wereld, een effectieve manier om ontspanning te bereiken. Virtual reality is hiervoor uitermate geschikt omdat patiënten met behulp van een 3-D bril zich direct in een andere wereld wanen, zoals in een prachtig bos, of op een warm strand. Maar virtual realty is ook geschikt om angst op langere termijn te beïnvloeden. Door een drie-dimensionele virtual reality bril op te zetten kan een beleving worden gecreëerd van een virtuele werkelijkheid waarin angstige patiënt - voorafgaande aan een echte behandeling - kunnen oefenen met lastige praktijksituaties, zoals het mondonderzoek, het krijgen van een verdoving of het boren van een gaatje. De werkzaamheid van deze methode is inmiddels wetenschappelijk vastgesteld.


Wat leer je in de cursus?

Je leert hoe je als lid van het mondzorgteam virtual reality zo kan sturen dat patiënten zich veilig en vertrouwd voelen tijdens de behandeling. Tijdens de workshop heeft men ruim de tijd om met het VR-systeem werken en het te leren toepassen in de praktijk.


Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten.

Beschikbare plaatsen: 27
€895.00 per persoon
Bestaat uit 2 Dagdelen

Inschrijven op deze cursus

Ben je in dienst van een bedrijf?

Persoonsgegevens

Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Workshop Virtual Reality in de mondzorgpraktijk
Plaatsen vrij
27
prijs
€895.00 per persoon
duur
2 Dagdelen
Startdatum
wo 28 okt 2020