Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Let op: Deze cursus bevat Dagdelen in het verleden.

Cursus TGe: Palliatieve Zorg

De cursus ‘Palliatieve zorg’ wordt gehouden op woensdag 23 maart 2022 (nieuwe datum) van 13.30 tot 16.30 uur bij NBC, Nieuwegein. Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie maar ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde. De cursus staat onder leiding van Prof. Dr. Carlo Leget.

De Palliatieve zorg is een belangrijk en fascinerend onderwerp, waar je als mondzorgverlener in de zorg voor ouderen bekend mee moet zijn. Prof. dr. Carlo Leget vertelt over het onderwerp aan de hand van zijn vele ontmoetingen met ouderen.

Cursusomschrijving:
Kenmerkend voor de palliatieve zorg is de expliciete aandacht voor de grote vragen van het leven. En kenmerkend voor onze tijd en onze cultuur is de verlegenheid met deze vragen. Die verlegenheid werkt door tot in de naamgeving van wat in het Engels ‘spiritual care’ heet, en een groeiend terrein van wetenschappelijk onderzoek vormt. Aandacht voor zinvragen, existentiële vragen, levensvragen, bestaansvragen, spiritualiteit, geloof, religie, levensbeschouwelijkheid: zoveel woorden, zoveel zinnen. In deze cursus worden praktische handvatten gegeven om deze dimensie van zorg vorm te geven in de dagelijkse praktijk.


Curriculum Vitae docent:
Prof. dr. C. Leget, hoogleraar zorgethiek; bijzonder hoogleraar zingeving en ethiek in de palliatieve zorg vanuit de Associatie van Highcare Hospices en het IKNL; Lid van de Gezondheidsraad.

Beschikbare plaatsen: 8
Niveau: Tandarts post-academisch
€325.00 per persoon

De prijs voor deze cursus bedraagt:

Tandarts/arts/psycholoog € 325,‐
Mondhygiënist/tandprotheticus € 215,‐
Assistent/student € 175,‐

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?


Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TGe: Palliatieve Zorg
Plaatsen vrij
8
Prijs
€325.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
woensdag 23 maart 2022