Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Let op: Deze cursus bevat Dagdelen in het verleden.

Masterclass TA Eetstoornissen

Cursus is vol

Op woensdag 16 februari 2022 zal de Masterclass TA ‘Eetstoornissen’ worden gehouden in het NBC in Nieuwegein, van 14.30 tot 19.30 uur.

Annemarie van Elburg, (kinder- & jeugd-)psychiater en hoogleraar Eetstoornissen, verzorgt tijdens deze masterclass een presentatie over eetstoornissen en de impact op de lichamelijke gezondheid in het algemeen en het gebit in het bijzonder.

Dien Gambon zou ook op deze Masterclass een presentatie geven, dit kan helaas niet doorgaan.

Korte omschrijving presentatie Annemarie van Elburg:
Voedings- en eetstoornissen worden gekenmerkt door een stoornis in eetgedrag of daaraan gerelateerd gedrag, die leidt tot een veranderde consumptie of opname van voedsel, gevolgd door verstoring van de lichamelijke gezondheid of het psychosociaal functioneren. Het zijn ziektebeelden die doorgaans ontstaan in de kindertijd en gepaard gaan met hoge morbiditeits- en mortaliteitscijfers. Door de afwijkende eetgewoonten met onder- en overgewicht als mogelijke gevolgen en de compensatiegedragingen zoals braken, laxeren en opboeren/omhoog halen van voedsel uit de maag, kunnen eetstoornissen een grote impact op de lichamelijke gezondheid in het algemeen en het gebit in het bijzonder met zich meebrengen. Omdat mensen die lijden aan deze stoornissen geneigd zijn dit te verzwijgen, is de tandarts regelmatig de eerste die een verdenking op een eetstoornis diagnose stelt. In deze lezing zal aandacht worden besteed aan de verschillende eetstoornissen, hun kenmerken en de behandeling en tevens hoe bij verdenking bij iemand in de stoel, het gesprek op gang te brengen.

CV Annemarie van Elburg:
Prof. dr. Annemarie van Elburg is (kinder- & jeugd-)psychiater en hoogleraar Eetstoornissen bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit van Utrecht. Zij werkt bij Rintveld, centrum voor eetstoornissen van Altrecht en bij Co-eur. Daarnaast is zij voorzitter van URGE (Utrecht Research Group Eating disorders), een translationele, multidisciplinaire onderzoeksgroep waarin onderzoekers van FSW-UU, het UMCU, Altrecht en verschillende nationale en internationale gasten participeren. Gedurende haar carrière heeft zij o.m. deelgenomen aan het bestuur van de Academy for Eating Diorders en is zij voorzitter geweest van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Momenteel is zij voorzitter van een commissie van de Gezondheidsraad die zich bezighoudt met preventie en vroeg-interventie bij eetstoornissen en zit zij in de stuurgroep van K-EET, ketenzorg eetstoornissen.

Beschikbare plaatsen: 0
Niveau: Tandarts post-academisch
€245.00 per persoon

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 245,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195
Praktijkbegeleiders: € 145
Belangstellenden assistent/student € 85Cursus is vol, daarom is boeken niet meer mogelijk!

Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TA Eetstoornissen
Plaatsen vrij
0
Prijs
€245.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
woensdag 16 februari 2022