Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TG: EMB

Op donderdag 8 december wordt de cursus EMB, omgaan met mensen met een meervoudige beperking, gegeven in het NBC in Nieuwegein.

In deze cursus wordt kennisgemaakt met een groep bijzondere mensen. Deze mensen zijn bijzonder omdat ze gehinderd worden door een combinatie van beperkingen. Ze hebben een verstandelijke, een lichamelijke en vaak ook een zintuiglijke beperking. Anderzijds zijn deze mensen ook heel gewoon, in de zin dat zij dezelfde behoeften hebben als wij. Hoe kunt u in de omgang met deze mensen aan die behoeften voldoen?

Eerst wordt kennisgemaakt met de doelgroep. Daarbij zij opgemerkt dat we weliswaar spreken van een groep, maar dat de individuen die deze groep vormen, sterk van elkaar verschillen. Omdat deze mensen meestal niet in staat zijn zich verbaal te uiten, wordt gezocht naar een manier waarop ze kunnen communiceren. Dat wordt gedaan door met elkaar naar video-opnamen te kijken en die te bespreken. Het is belangrijk ons eigen gedrag te leren afstemmen op het gedrag van de doelgroep, maar hoe doen we dat? Waar moeten we op letten? Ook wat deze vragen betreft kan kijken naar videobeelden behulpzaam zijn. Tevens zijn er enkele eenvoudige vuistregels die ons onder meer worden aangereikt vanuit de haptonomie.

Aan het eind van de cursus wordt stilgestaan bij de vraag: hoe kun je zien of je het goed hebt gedaan, of de communicatie goed is verlopen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, wordt wederom gebruikgemaakt van videobeelden.

De cursus is interactief van opzet; momenten van doceren worden afgewisseld met oefeningen en videoanalyses.

Curriculum Vitae docent

Dr. Leendert van Dam is als gedragsdeskundige werkzaam bij de ’s Heeren Loo Zorggroep. Hij is in 2004 samen met Miriam Roemer gepromoveerd op ‘Verstaanbaar maken’. Dit was een onderzoek naar de manier waarop begeleiders communiceren met mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Deel van dit onderzoek was ook het geven en evalueren van een cursus aan onervaren begeleiders om snel te kunnen profiteren van de ervaringskennis van hun collega’s. Samen met Rita van Burgsteden werkte hij mee aan de totstandkoming van de website: www.communicatiemethodenEMB.nl . Ook heeft hij een masteropleiding afgerond op het gebied van communicatie met doofblinde mensen.

Beschikbare plaatsen: 14
€500.00 per persoon

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici: 500,-
Mondhygiënisten: 395,-
Assistenten: 250,-

Geef bij het boeken de juiste functie op zodat wij op de juiste manier kunnen facturen.

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?


Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TG: EMB
Plaatsen vrij
14
Prijs
€500.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
donderdag 08 december 2022