Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Trainingsdag TGe: Preventie en Communicatie

Beschikbare plaatsen: 1
€295,00 per persoon

U bent vast met ons eens dat preventie het belangrijkste onderdeel van de tandheelkundige zorg voor kwetsbare ouderen is. Zonder goede communicatie over het doel en de wijze van uitvoeren zijn preventieve maatregelen echter gedoemd te mislukken. Om die reden zijn deze onderwerpen daarom verenigd in één trainingsdag.

Deze trainingsdag vindt plaats op vrijdag 2 december 2022 in de ARISTO Zalen Sloterdijk te Amsterdam (09.00-15.30 uur) en is een verplicht onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie, maar is ook toegankelijk voor collega’s werkzaam binnen de mondzorg voor ouderen.

Cursusomschrijving

Presentatie Ellen Zwart:
‘Mondzorg en Verzorgenden; Hoe werkt dat?’

Binnen de geriatrie is de samenwerking met verzorgenden noodzakelijk om de mondzorg voor de cliënten zo gezond mogelijk te houden. De affectie met betrekking tot de mondzorg kan sterk verschillen bij de verzorgenden. De volgende vragen komen aan de orde in de training:
“Hoe kunnen we de samenwerking met de verzorgenden zo optimaal mogelijk maken”?
“Hoe maak je mondzorg bespreekbaar”?
“Hoe ga je om met weerstand”?
“Hoe motiveer je de verzorgenden voor mondzorg”?

Motiverende gespreksvoering kan de tandheelkundige professional helpen om deze vragen te beantwoorden. Deze methodiek laat zien welke fasen mensen doorlopen om tot gedragsverandering te komen, en geeft de do’s en don’t’s aan voor tandheelkundige professionals in die fasen.
Met motiverende gespreksvoering begeleidt en steunt de tandheelkundige professional de verzorgenden in het toepassingsproces van mondzorg.

Presentatie Annemieke Laan:
‘Tips & Trics in de mondverzorging voor bijzondere zorggroepen.’

Annemieke Laan informeert u over het gebruik van poetskaarten en de verschillende mondverzorgingsmiddelen die gebruikt kunnen worden in de geriatrie. Daarnaast ontvangt u tips en trics over benadering van (dementerende) ouderen, poetshouding, mondcontrole, en hoe om te gaan met een niet meewerkende patiënt. Er zal een practicum gegeven worden, om te ervaren hoe het is om gepoetst te worden en om iemand te poetsen in combinatie met een mondcontrole en verschillende mondverzorgingsmiddelen.

C.V.’s :

Ellen Zwart is communicatietrainer & mondhygiënist en was werkzaam als docent communicatie en mondhygiëne bij de opleiding Mondzorgkunde te Amsterdam van de Hogeschool INholland. Zij heeft 20 jaar als mondhygiënist in de gehandicaptenzorg gewerkt en in algemene praktijken. Sinds 2005 heeft zij een praktijk voor training & coaching in de gezondheidzorg.

Annemieke Laan studeerde in 2006 in Groningen af als mondhygiënist van de vierjarige opleiding. Zij werkte als mondhygiënist eerst vier jaar in Groningen als docent in het onderwijs, in een verwijskliniek voor kinderen en in een algemene praktijk. Sinds 2010 heeft ze vier jaar gewerkt bij SBT waar ze onder andere huisbezoeken en instellingen bezocht om instructie en voorlichting te geven aan begeleiders, verzorgers, thuiszorgpersoneel & familie. Ze heeft meegewerkt aan het project: “De mond niet vergeten”. Nu werkt ze in een algemene praktijk waar ze naast haar werkzaamheden als mondhygiënist, het preventieteam aanstuurt en medeverantwoordelijk is voor de ‘ISO 9001 voor de Zorg’ in de praktijk.

belangstellende tandartsen: € 295,-
belangstellende mondhygiënisten: € 205,-
belangstellende assistenten / praktijkbegeleiders TGe: € 85,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Trainingsdag TGe: Preventie en Communicatie
Plaatsen vrij
1
Prijs
€295,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
vrijdag 02 december 2022