Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TG: LVB; Kom jezelf tegen

Donderdag 10 november organiseren wij de cursus LVB: Kom jezelf tegen, van Henk Algra. De cursus wordt gehouden in het ACTA-gebouw in Amsterdam.

Deze cursus is onderdeel van de opleiding Tandarts Gehandicaptenzorg (module I.4) maar ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

Samenvatting inhoud cursusdag
Een lichte verstandelijke beperking (LVB) is een onzichtbare handicap. Patiënten met LVB zetten behandelaars voortdurend op het verkeerde been. Ze lijken door hun taalgebruik alles te begrijpen. Daardoor worden ze gemakkelijk overschat en komen onze adviezen vaak niet over. Tegelijkertijd is er bij hen regelmatig sprake van psychische problematiek. Vaak functioneren ze aan de onderkant van de samenleving. Ze hebben weinig vertrouwen in hulpverleners. We noemen hen wel ‘streetwise’ en ‘begeleidersresistent’. Als behandelaar loop je regelmatig tegen ‘weerbarstig’ gedrag aan. Daarbij kom je ook jezelf tegen. Je wilt hen motiveren, maar niets lijkt te helpen…"Het zit niet in mijn systeem" zeggen ze vaak. En als iets niet in je systeem zit, dan kun je er ook niets aan doen... In deze cursus gaan we in op achtergronden van de problematiek met mensen met LVB. Hoe kijken zij tegen mondverzorging aan? Zijn er mogelijkheden om bij hen aan te sluiten?


CV
Henk Algra is orthopedagoog. Hij werkt ruim 45 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De afgelopen tien jaar was hij betrokken bij complexe casuïstiek (waaronder veel patiënten met autisme) bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Ook neemt hij deel aan de supervisietrajecten voor de opleiding Tandarts Gehandicaptenzorg. Van zijn hand verscheen in 2021 het casusboek 'Van puzzel tot maatwerk' over mondzorg bij mensen met een beperking.

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen: € 500,-
Mondhygiënisten: € 395,-
Assistenten: € 250,-

Beschikbare plaatsen: 18
€500.00 per persoon

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

DeelnemerVelden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TG: LVB; Kom jezelf tegen
Plaatsen vrij
18
Prijs
€500.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
donderdag 10 november 2022