Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Masterclass TG: AVG

Woensdag 14 september is er weer een Masterclass TG. Deze zal gaan over het vak van de 'AVG', de arts Verstandelijk Gehandicapten.

Margreet Walinga neemt ons in haar presentatie ‘Beperkt bekend, medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking’, mee in de medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Aansluitend zal een cursist van de opleiding TG een casus presenteren.
De Masterclass start om 15.00 uur (inloop 14.30) uur en zal tot ongeveer 18.00 uur duren (definitieve programma volgt tzt). De locatie is het NBC in Nieuwegein.

Samenvatting presentatie:

De medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking kent sinds 2000 een eigen specialisme, de Arts VG. Is deze specifieke zorg wel nodig? Wat zijn de kenmerken van deze populatie en is er een verschil in ziekte en gezondheid vergeleken met mensen zonder beperking?
In deze masterclass wordt besproken wat een Arts VG doet en wordt ingegaan op veel voorkomende ziekten, vormen van communicatie, diagnostische middelen en veel voorkomende syndromen bij mensen met een verstandelijke beperking. Eigen ervaringen, vragen en afstemming met verschillende behandelaren komen zeker ook aan bod.

CV Margreet Walinga

Als Arts Verstandelijk Gehandicapten, nu Arts VG genoemd, is Margreet Walinga inmiddels ruim 20 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking aan het werk. Ze is begonnen als intramurale huisarts in het zuiden van het land, en nu voornamelijk poliklinisch in de regio Drenthe en Groningen. Naast de polikliniek van sHeerenloo werkt zij bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie en is ze verbonden aan de poli Uniek, een expertisecentrum van het UMCG voor mensen met zeldzame chromosomale aandoeningen.

Beschikbare plaatsen: 14
€295.00 per persoon

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 295,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195,-
Belangstellenden assistent/student € 85,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

DeelnemerVelden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TG: AVG
Plaatsen vrij
14
Prijs
€295.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
woensdag 14 september 2022