Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Trainingsmiddag TG

De trainingsmiddag Tandarts Gehandicaptenzorg is op 16 november 2022 van 14.30 uur tot ongeveer 19.00 uur in ‘Aristo Zalen Lunetten’ in Utrecht.
Het thema van deze middag is ‘eetprobleem ARFID (voedselweigering)’. Wieke Roeleveld en Marieken Koster zullen deze trainingsmiddag verzorgen.

Korte inhoud:

Kinderen met ARFID (selectieve en restrictieve voedselinnamestoornis) lopen tegen veel wisselende uitdagingen aan. Er zijn verschillende subtypes, waardoor dit voor elk kind anders is. Veel voorkomende klachten zijn angst voor eten bij vriendjes, te laag of te hoog gewicht, afhankelijkheid van medische voeding/sondevoeding, sensorische gevoeligheid in het mondgebied. Goede mondverzorging en bezoeken aan de tandarts kunnen daardoor een uitdaging zijn. SeysCentra is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met minder bekende eetstoornissen, zoals ARFID. Door deze training zal je beter weten wat deze stoornis inhoudt, hoe vaak het voorkomt en hoe het zich uit. Tot slot zullen enkele tips & trics meegegeven worden en kunnen ingebrachte casussen besproken worden.

CV Wieke Roeleveld
Wieke Roeleveld heeft na haar master Medische Psychologie op verschillende werkplekken binnen de gezondheidszorg ervaring opgedaan. Van verschillende functies binnen het Maasstad Ziekenhuis tot POH-GGZ binnen een huisartsenpraktijk. Momenteel werkt ze sinds 2018 met plezier als psycholoog binnen de Vogellanden bij het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (team Kind en team Gehandicapten) en bij SeysCentra. Ze heeft cursussen gevolgd op gebied van cognitieve gedragstherapie en EMDR, wat beide goed toepasbaar is binnen haar werkveld.

CV Marieken Koster
Marieken Koster is na de master Clinical Child and Family Education Studies (CCFES) aan de slag gegaan bij SeysCentra als gedragswetenschapper. Hier geeft ze voornamelijk behandeling aan kinderen met ARFID in combinatie met een verstandelijke beperking. Daarnaast heeft ze de opleidingen Acceptance and Commitment Therapy (ACT5KIDS) en Holistische kinderyoga gevolgd, die een mooie aanvulling bieden op de behandeling binnen SeysCentra. Hiervóór heeft Marieken kennis opgedaan van verschillende ontwikkelstoornissen zoals ADHD en autisme, door het uitvoeren van diagnostisch onderzoek bij het jonge kind.

Beschikbare plaatsen: 15
€295.00 per persoon

praktijkbegeleiders TG: € 85,-
belangstellende tandartsen: € 295,-
belangstellende mondhygiënisten: € 195,-
belangstellende assistenten: € 85,-
studenten: € 85,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Trainingsmiddag TG
Plaatsen vrij
15
Prijs
€295.00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Utrecht
Startdatum
woensdag 16 november 2022