Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TGe / TG: de (complexe) geriatrische patiënt

Beschikbare plaatsen: 8
€500,00 per persoon

Donderdag 6 juli 2023 vindt de cursus ‘De (complexe) geriatrische patiënt’ plaats in het ACTA-gebouw (09.00-16.30 uur). Deze cursus is een onderdeel van de opleidingen TGe en TG en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.

Hanna Willems, klinisch geriater en internist, en Claar Wierink, tandarts-geriatrie, zullen u samen meenemen in de wereld van de geriatrie. In casuïstiek zal duidelijk worden hoe bij de geriatrische patiënt factoren op verschillende domeinen met elkaar verband houden en de balans snel verstoord kan raken, waardoor een cascade van problemen kan ontstaan. Hoe anticipeert de geriater op deze problematiek en hoe kunt u als mondzorgverlener daarmee rekening houden in het opstellen van een mondzorgplan?

Cursusomschrijving


Inleiding in de geriatrie
Zowel het aantal als het aandeel ouderen in de Nederlandse samenleving zal de komende decennia stijgen en dit zal gevolgen hebben voor de gezondheidszorg, waaronder ook de tandheelkundige zorg. U zal regelmatig worden geconfronteerd met ouderen met chronische aandoeningen. Bij ouderen wordt een verandering gezien in de presentatie van aandoeningen waarmee rekening moet worden gehouden bij de specifieke keuzes die moeten worden gemaakt in diagnostiek en de eventueel daarop volgende behandeling. Tevens is het van belang om enige kennis te hebben van de farmacotherapie bij de behandeling van (kwetsbare) ouderen.

Mondzorg voor de kwetsbare oudere patiënt
U wordt wegwijs gemaakt in de mondzorgverlening aan kwetsbare ouderen. Welke orale implicaties hebben ouderdomsspecifieke ziekten? Welke informatie verzamelt u en welke afwegingen maakt u bij het opstellen van een mondzorgplan? Deze cursusdag uit de differentiatieopleiding tot tandarts‐geriatrie zal een tipje van de sluier oplichten van het fascinerende vakgebied van de gerodontologie en vormt een mooie inleiding voor hen die zich in dit vak willen verdiepen.

Curricula Vitae

dr. Hanna Willems (1976) werd tot arts opgeleid in het AMC (nu: Amsterdam UMC), waarna ze klinisch geriater werd en internist. Ze promoveerde op wervelfracturen in de geriatrie bij Willem Lems in 2014. Ze ging na haar promotie weer terug naar het UMC, waar ze haar vak uitoefent en hoofd is van de afdeling geriatrie. Landelijk is ze voorzitter van het project Leading the Change dat zorgevaluaties stimuleert en mogelijk maakt. Thans doet ze onderzoek naar wervelfracturen en heupfracturen bij ouderen. Hanna maakt deel uit van de onderwijscommissie van de differentiatieopleiding Tandarts Geriatrie bij de BT-Academy.

dr. Claar van der Maarel-Wierink (1979) behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Haar praktijk MondVitaal is gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare ouderen. Daarnaast werkt zij als universitair docent voor de vakgroep Orale Geneeskunde van ACTA en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding Tandarts Geriatrie bij de BT-Academy.


De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici € 500,-
Mondhygiënisten: € 395,-
Assistenten: € 270,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TGe / TG: de (complexe) geriatrische patiënt
Plaatsen vrij
8
Prijs
€500,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
donderdag 06 juli 2023