Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Masterclass TA / TG: Patiënten met seksueel trauma

Cursus is vol
Beschikbare plaatsen: 0
€295,00 per persoon

Op woensdag 17 mei van 15.00 tot 19.30 uur organiseren wij de Masterclass TA/TG: ‘Patiënten met seksueel trauma’, met spreker Iva Bicanic. De locatie is ARISTO Zalen Lunetten, te Utrecht.

Voor patiënten met seksueel trauma kan de tandheelkundige behandeling erg belastend zijn, bijvoorbeeld doordat tijdens de tandheelkundige behandeling herinneringen aan het seksuele geweld worden opgeroepen. Tijdens deze masterclass leert u onder meer over de verschillende vormen van seksueel trauma, en ook hoe je met deze problematiek het beste kunt omgaan en kunt verwijzen voor behandeling.

Korte omschrijving:
‘Hoe gaan we in de tandheelkundige praktijk om met slachtoffers van seksueel misbruik?’

Deze workshop is bedoeld voor tandartsen die meer willen weten over de gevolgen van seksueel geweld en hoe deze gevolgen in de tandheelkundige praktijk tot uiting kunnen komen. U wordt geïnformeerd over de verschillende vormen van seksueel trauma, risicogroepen, cijfers, mythen, en de nieuwste inzichten op het gebied van de behandeling van de gevolgen van seksueel trauma.

Doel van de masterclass is ook om de impact en dynamiek van seksueel misbruik beter te begrijpen door ‘de drie wijze aapjes’ te laten vertellen. Het aapje met de hand voor de mond representeert het slachtoffer dat het moeilijk vindt om te spreken, het aapje met de hand voor de ogen staat voor de dader die zijn/haar eigen daden niet onder ogen wil zien en het aapje met de hand voor de oren staat voor de omstander die het vreselijke niet wil horen.

Dit beeld helpt te begrijpen waarom er met betrekking tot seksueel misbruik niet gesproken, gehoord en gezien wordt en wat daarbij op het spel staat of in het geding is bij zowel slachtoffers, daders als omstanders. Zwijgen kunnen we ons als samenleving niet veroorloven. Dat brengt teveel, maar bovenal onnodige schade toe. Seksueel misbruik gaat ons allemaal aan, en daarom moet het licht en woorden krijgen. De lezing wordt afgesloten met suggesties hoe taboe op seksueel misbruik te doorbreken.


CV:
Mevr. dr. I. Bicanic is klinisch psycholoog en hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum in het UMC Utrecht. Vanaf 1997 werkt zij met kinderen, jongeren en jongvolwassenen die seksueel trauma hebben meegemaakt. Tevens is zij directeur-bestuurder van het multidisciplinaire Centrum Seksueel Geweld dat op 16 locaties verspreid over het land (direct) hulp biedt na het meemaken van seksueel geweld. In 2014 is zij gepromoveerd op het onderwerp 'psychological and biological correlates of adolescence rape'.


Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 295,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195,-
Belangstellenden assistent/student € 85,-Cursus is vol, daarom is aanmelden niet meer mogelijk!

Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TA / TG: Patiënten met seksueel trauma
Plaatsen vrij
0
Prijs
€295,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Utrecht
Startdatum
woensdag 17 mei 2023