Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Masterclass TGe: ‘De kwetsbare oudere in de tandartspraktijk’

Beschikbare plaatsen: 7
€295,00 per persoon

Op woensdag 12 april zal de Masterclass van TGe gehouden worden, van 15.00 uur (inloop 14.30 uur) tot (ongeveer) 19.00 uur. Het onderwerp van deze masterclass is ‘De kwetsbare oudere in de tandartspraktijk’ gebaseerd op het proefschrift van Nelleke Bots–van’t Spijker.
Naar aanleiding van de resultaten van het proefschrift van Nelleke zullen we met elkaar bedenken en uitwisselen hoe we kwetsbaarheid in de praktijk kunnen signaleren en meten. Op die manier krijg je handvatten mee naar huis om uitval van patiënten te voorkomen en kwetsbare ouderen tijdig pro-actieve mondzorg te kunnen verlenen.
Aansluitend zullen er twee cursisten van de opleiding TGe een casus presenteren.

Kort inhoud lezing:
In het proefschrift ‘Older people in dental practice: oral health and oral health care’, is het onderzoek naar de mondgezondheid van thuiswonende ouderen die de tandartspraktijk bezoeken beschreven, gezien vanuit het perspectief van zowel de oudere als de tandarts. Daarbij is ook gekeken naar de door tandartsen verleende mondzorg en mogelijke barrières die tandartsen daarbij ervaren. Met name relatief gezonde, hoger opgeleide ouderen met eigen dentitie bezoeken de tandarts. Naarmate zij ouder worden, krijgen zij te maken met toenemende gezondheidsproblemen, meer medicijngebruik en problemen met de mondgezondheid. De leeftijd van 75 jaar lijkt een omslagpunt te zijn.


Spreker:
Nelleke (P.C.) Bots-van ’t Spijker werkt als tandarts-geriatrie vanuit de Mondzorgkliniek in Bunschoten. Afgelopen zomer is zij gepromoveerd aan de UvA op het proefschrift: ‘Older people in dental practice: oral health and oral health care’. Met de praktijk heeft zij deelgenomen aan het project 'De mond niet vergeten' (DMNV). Ook heeft zij haar medewerking verleend aan de Praktijkwijzer Ouderen in de algemene praktijk van de KNMT en de richtlijn “Mondzorg voor aan huis gebonden kwetsbare ouderen” van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO)

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 295,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195,-
Belangstellenden assistent/student € 85,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TGe: ‘De kwetsbare oudere in de tandartspraktijk’
Plaatsen vrij
7
Prijs
€295,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
woensdag 12 april 2023