Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Cursus TG: Kindertandheelkunde en Pulpotomie

Cursus is vol
Beschikbare plaatsen: 0
€520.00 per persoon

Inhoud cursusdag


In deze cursus staat behandelplanning van diepe cariës in de kindertandheelkunde centraal, met een belangrijk focus op de stadia van cariësproces en daarbij passende behandelopties bij kinderen met diverse copingsvaardigheden. Er zijn meerdere wegen die kunnen leiden naar een goede mondgezondheid, maar de keerzijde van deze keuzevrijheid is dat men het spoor bijster dreigt te raken. Waarop baseer je als zorgverlener een behandelindicatie en welke factoren wegen het zwaarst op bepaalde beslismomenten? Behandeling van diepe cariës bij kinderen is afhankelijk van diagnostiek, coöperatie, gebitsontwikkeling, maar ook van sociaal-economische omstandigheden en de vaardigheden van de tandarts. De tandarts heeft een scala aan behandelmogelijkheden, maar moet eerst besluiten welke therapie passend is voor de patiënt.

Diverse behandelmodaliteiten zullen nader worden uitgediept en er zal gelegenheid zijn om enkele van de methoden ook preklinisch te oefenen (pulpotomie en HALL). Aan de hand van (zelf ingebrachte) casuïstiek kunnen specifieke problemen en/of valkuilen in groepsverband worden besproken alsmede behandelindicaties worden geïllustreerd.


Nb: Tijdens het practicum oefenen we pulpotomie en Hall kronen. Wij leveren hiervoor kunststof elementen, omdat natuurlijke elementen schaars zijn. Wij adviseren jullie om zelf natuurlijke elementen mee te nemen.


CV
Karin van Nes rondde haar opleiding tot tandarts af in 2002 en de opleiding tot pedodontoloog in 2014. Zij werkt momenteel op ACTA bij de afdeling kindertandheelkunde als docent en promovendus en op CBT Rijnmond als tandarts-pedodontoloog.

Laura Kind studeerde begin 2012 af als tandarts aan ACTA. In 2016 rondde zij de opleiding tot tandarts-pedodontoloog af, eveneens aan ACTA. Laura is werkzaam bij CBT Rijnmond, schisisteam Erasmus MC en een algemene tandartspraktijk in Spijkenisse.

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici EUR 520,-
Mondhygiënisten: EUR 405,-

Geef bij het boeken uw functie op zodat wij op de juiste manier kunnen facturen.
Cursus is vol, daarom is aanmelden niet meer mogelijk!

Details van cursus


Cursus details

Cursus
Cursus TG: Kindertandheelkunde en Pulpotomie
Labels
Plaatsen vrij
0
Prijs
€520.00 p/p
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
zaterdag 09 maart 2024