Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Masterclass TGe: Fluoride

Beschikbare plaatsen: 30
€315.00 per persoon

Op 15 mei organiseren wij de TGe Masterclass ‘Fluoride’. (locatie: nnb)
Als mondzorgverleners zijn wij ons al decennia bewust van het belang van fluoride in de preventie van cariës. Toch roept het onderwerp ook vaak vragen op, zowel bij patiënten als zorgverleners. Cor van Loveren heeft zijn carrière gewijd aan preventie en de rol van fluoride. Hij kan als geen ander antwoorden geven op veel gestelde vragen, maar ook richting geven aan onze discussie over de toepassing van fluoride bij kwetsbare ouderen.
Aansluitend aan de lezing van Cor van Loveren zullen twee cursisten een relevante casus presenteren.

Korte inhoud lezing:
Fluoride
In deze masterclass zal ingegaan worden op het werkingsmechanisme van fluoride en de fluoridetoepassingen. De steunpilaar van de fluorideadvisering is het gebruik van fluoridetandpasta. Hier bestaan veel varianten van ook in de fluorideverbinding en fluorideconcentratie. Implicaties hiervan voor het klinisch gebruik zullen worden besproken. Uw vragen zullen worden beantwoord.

Spreker:
Cor van Loveren studeerde in 1976 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 ging hij werken bij de afdeling preventieve tandheelkunde aan die universiteit en dat werk beviel zo goed en was zo inspirerend dat hij tot zijn pensionering (2018) bleef werken in de preventieve tandheelkunde vooral gericht op de bescherming van de harde tandweefsels. In de gehele periode gaf hij onderwijs aan studenten tandheelkunde en mondhygiëne en in het circuit van PAOT. Ook deed hij onderzoek, hetgeen resulteerde in 179 publicaties terug te vinden in Pubmed en nog enkele tientallen publicaties in de vakliteratuur en als hoofdstuk in boeken. Alle publicaties over aspecten van (klinische) preventieve tandheelkunde. Belangrijke evenementen in de academische carrière: 1984: verhuizing van Rijksuniversiteit Utrecht naar ACTA, 1990: promotie met als titel ”Fluoride-resistant mutans streptococci” en 2005: benoeming tot Bijzonder Hoogleraar Preventieve Tandheelkunde namens het Ivoren Kruis. Voor het Ivoren Kruis had hij zijn hele loopbaan zitting in het wetenschappelijk adviescollege verantwoordelijk voor de wetenschappelijke inhoud van folders en adviezen.

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 315,-
Belangstellende mondhygiënist/ € 215,-
Belangstellenden praktijkbegeleider TGe/assistent/student € 115,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van cursus


Cursus details

Cursus
Masterclass TGe: Fluoride
Labels
Plaatsen vrij
30
Prijs
€315.00 p/p
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Startdatum
woensdag 15 mei 2024