Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TGe: Methodiek en Statistiek

Beschikbare plaatsen: 8
€555,00 per persoon

Dinsdag 3 oktober 2023 vindt de cursus ‘Methodiek en Statistiek’ plaats in het ACTA-gebouw te Amsterdam. Deze cursus is een verplicht onderdeel van de opleiding Tandarts / Mondhygiënist Geriatrie (Module 7.1).

Na een inleidende presentatie over methodiek met aandacht voor definities, frequentiematen, de juiste onderzoeksvragen en levels of evidence, wordt uitgebreid ingegaan op verschillende onderzoeksdesigns. Daarin komen bijvoorbeeld cohortonderzoek, gerandomiseerd onderzoek en diagnostisch onderzoek aan de orde en wordt ook aandacht besteed aan verschillen tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Daarna worden systematisch literatuuronderzoek en evidence-based richtlijnontwikkeling besproken. Net voor de lunchpauze gaat het verder met statistiek, waarbij steekproefgrootte & representativiteit, beschrijvende statistiek, statistische toetsen, statistische associaties en diagnostische accuratesse de revue passeren. Ook onzekerheid in statistiek en bias worden in dit deel behandeld. In de middag presenteren de deelnemers hun onderzoeksopzet, waarna feedback en discussie binnen de groep plaatsvindt.

De training wordt gegeven door Mariska Tuut. Zij is epidemioloog en zelfstandig richtlijnmethodoloog en heeft jarenlange ervaring in de evidence-based richtlijnontwikkeling. Ze werkt als procesbegeleider en literatuuronderzoeker voor diverse organisaties, waaronder het KIMO en geeft ook veel trainingen op het gebied van richtlijnontwikkeling. Daarnaast is zij betrokken bij methodiekontwikkeling en is ze buitenpromovenda aan de Universiteit Maastricht, waarbij ze werkt aan een proefschrift oer ‘Rational diagnostic testing – how to increase awareness of uncertainty’. (zie ook www.provaweb.nl).

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen 555,-
Mondhygiënisten: € 415,-
Assistenten: € 260,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TGe: Methodiek en Statistiek
Plaatsen vrij
8
Prijs
€555,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
dinsdag 03 oktober 2023