Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Cursus TG: Behandelplanning en specifieke tandheelkundige problemen bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking’

Beschikbare plaatsen: 9
€525,00 per persoon

Op vrijdag 24 november a.s. van 09.00 – 17.00 uur, vindt de cursus ‘Behandelplanning en specifieke tandheelkundige problemen bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking’ plaats. Locatie: BCN, Catharijnesingel 48 te Utrecht. Deze cursus is onderdeel van de opleiding tot tandarts gehandicaptenzorg (module IV.3) en is ook toegankelijk voor belangstellenden voor de tandheelkundige zorg voor mensen met een beperking.

Korte omschrijving cursusinhoud:

In de huidige maatschappij wordt een gezonde mond wordt steeds meer als belangrijk gezien. Voor mensen met een beperking is dit echter niet vanzelfsprekend. Voor het opstellen van een goed en doelmatig behandelplan zijn kennis over achtergrondproblematiek en specifieke problemen die bij deze patiëntengroepen spelen, van belang. Eens te meer omdat een groot deel van deze patiënten voor goede mondverzorging aangewezen is op anderen, en zij zelf problemen in het gebit niet goed aan kunnen geven. Deze cursus zal aan de hand van bestaande richtlijnen (KIMO en wetenschappelijke verenigingen) ingaan op diagnostiek en behandelplanning bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er wordt ingegaan op verschillende syndromen en beperkingen die invloed hebben op het tandheelkundig behandelplan. Dit wordt gedaan aan de hand van theorie en casuïstiek. Aangeleverde casussen van de cursisten vormen hierbij een belangrijk onderdeel.

Curriculum Vitae

H.C.C.M. Blom-Reukers
Hellen Blom-Reukers is in 1985 afgestudeerd als tandarts in Utrecht en sinds 1986 werkzaam in de bijzondere tandheelkunde. In 2008 is zij geaccrediteerd als Tandarts Gehandicaptenzorg. Zij is medisch manager van het Centrum voor Bijzondere Vogellanden in Zwolle en voorzitter van de opleiding Tandarts Gehandicaptenzorg. Zij geeft cursussen en presentaties en heeft ervaring opgedaan in verschillende commissies en besturen op het gebied van gehandicaptenzorg en kindertandheelkunde.


Y.T. Schueler
Yvonne Schueler is in 2000 afgestudeerd als tandarts bij ACTA. Zij startte als algemeen practicus in Vlaardingen en als tandarts binnen de bijzondere tandheelkunde in Rotterdam. In 2008 is zij geaccrediteerd als Tandarts Gehandicaptenzorg. Vanaf 2010 heeft zij zich volledig toegelegd op de bijzondere tandheelkunde. Sinds 2018 werkt zij naast Rotterdam ook in Den Haag bij het centrum voor bijzondere tandheelkunde. Zij heeft plaats genomen in het VMBZ bestuur en verschillende commissies. Daarnaast heeft zij cursussen gegeven en georganiseerd in het kader van de opleiding tandarts gehandicaptenzorg.

De prijs voor deze dag bedraagt:

Tandarts € 525,-

Mondhygiënist € 385,-

Assistent € 265,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Cursus TG: Behandelplanning en specifieke tandheelkundige problemen bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking’
Plaatsen vrij
9
Prijs
€525,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Startdatum
vrijdag 24 november 2023