Cursus details2019-07-31T15:08:30+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Masterclass TA: Flash

Beschikbare plaatsen: 10
€305,00 per persoon

Op woensdag 4 oktober 2023 van 13.00 – 17.00 uur in Postillion Hotel Bunnik, vindt de TA masterclass ‘Flash’ plaats.

Helaas gaat Ad de Jongh de OC TA verlaten als voorzitter. Gelukkig is hij bereid om nog een Masterclass te verzorgen en wel over de toepassing van de Flash techniek. Het wordt een interactieve Masterclass, waarin de deelnemers ook kunnen oefenen met het toepassen van de Flash. De workshop is enkele jaren geleden al eens als aparte cursus gegeven.
Aansluitend zal een cursist TA een passende casus presenteren. De Masterclass is toegankelijk voor TA’ers (i.o) en andere belangstellenden.

Korte omschrijving presentatie:
‘De Flash: een krachtige techniek voor de behandeling van angst’

De Flashtechniek is een krachtige methode om herinneringen te ‘desensitiseren’. Het bijzondere aan de Flash is de eenvoud, de korte duur ervan, en de bijzondere effecten die worden gerapporteerd. De methode kan breed worden toegepast en is niet alleen geschikt voor het behandelen van posttraumatische stressstoornis, maar ook van fobische angst en tal van andere probleemgebieden, waarbij deze gericht kan worden op een herinnering of op een flashforward. Een recente, gecontroleerde effectstudie laat zien dat de interventie qua effectiviteit bij mensen met nare herinneringen niet onderdoet voor EMDR-therapie, maar wel door participanten als veel prettiger wordt ervaren. Dat komt omdat bij de Flash voornamelijk krachtige, positieve herinneringen worden geactiveerd, en dus weinig negatief materiaal opgeroepen hoeft te worden. In deze masterclass leer je door middel van casuïstiek, videomateriaal en oefeningen de Flash-techniek onder de knie te krijgen en toe te passen in de praktijk.


C.V.
Ad de Jongh is gz-psycholoog en als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook is hij hoofd van de afdeling wetenschappelijk onderzoek van de PTSS-kliniek PSYTREC in Bilthoven. Hij houdt zich onder andere bezig met training en onderzoek naar de mogelijkheid van evidence based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder die met ernstige psychische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van zo’n 500 publicaties over psychologische onderwerpen.

tandarts/arts/psycholoog: € 305,-
mondhygiënist/tandprotheticus: € 205,-
praktijkbegleider: € 155,-
assistent/student: €105,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van opleiding


Cursus details

Cursus
Masterclass TA: Flash
Plaatsen vrij
11
Prijs
€305,00 per persoon
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Bunnik
Startdatum
woensdag 04 oktober 2023