Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Cursus TG: Ethiek en Recht

Cursus is vol
Beschikbare plaatsen: 0
€555.00 per persoon

Op dinsdag 25 juni november a.s. van 09.00 – 17.00 uur, vindt de cursus ‘Ethiek en Recht’ plaats. Locatie: NBC te Nieuwegein. Deze cursus is onderdeel van de opleiding tot tandarts gehandicaptenzorg (module I.6) en Tandarts Geriatrie (ter vervanging van module VIII.3)

Ethiek en recht zijn zussen van elkaar. Ethiek gaat over het goede handelen. Het verwijst naar morele waarden en normen. Alle mensen hebben daar opvattingen over en mogen handelen volgens hun eigen kijk op het goede leven. In ons eentje, achter onze eigen voordeur hebben we alle vrijheid om naar eigen inzicht ons eigen leven te vorm te geven. Als er anderen in het spel zijn, moeten we rekening met elkaar houden. Mijn vrijheid grenst aan de vrijheid van anderen. In onze morele overwegingen zullen we de waarden van de ander(en) moeten meewegen. Om dat in goede banen te leiden, hebben we regels afgesproken, die voor een deel zijn vastgelegd in wetten.
Het recht komt dus voort uit de ethiek, wetten zijn in die zin een vorm van gestolde moraal. Ze lijken in die zin ook op elkaar dat er altijd interpretatie nodig is. Wetten zijn nauwkeurig geformuleerd, maar toch moet je iedere keer weer afwegen wat de juiste toepassing van de wet is in een concrete situatie. Bovendien dekt de wet lang niet alles af. Er is altijd een zeker speelruimte. In die ruimte is ethisch redeneren van belang.

Op deze cursusdag gaan Ted Zuidgeest en Marije Stegenga met u dieper in op zowel het recht als op de ethiek.

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici EUR 555,-
Mondhygiënisten: EUR 415,-
Assistenten: EUR 270,-

Geef bij het boeken uw functie op zodat wij op de juiste manier kunnen facturen.
Cursus is vol, daarom is aanmelden niet meer mogelijk!

Details van cursus


Cursus details

Cursus
Cursus TG: Ethiek en Recht
Labels
Plaatsen vrij
0
Prijs
€555.00 p/p ex. BTW
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
dinsdag 25 juni 2024