Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Masterclass TGe /TG / TA: Cultuursensitieve mondzorg

Cursus is vol
Beschikbare plaatsen: 0
€315.00 per persoon

Vrijdag 2 februari 2024 organiseren we de combi masterclass voor de opleidingen TA, TG, TGe en belangstellenden over cultuursensitieve mondzorg met Cor Hoffer. Locatie: Aristo Lunetten, tijdstip: 13.00 - 17.00 uur.

Lezing ‘Cultuursensitieve communicatie in de mondzorg’
Zoals overal in de gezondheidszorg krijgen ook professionals in de mondzorg te maken met de invloed van diverse culturen en levensbeschouwingen. De diversiteit aan achtergronden van patiënten is soms groot en ogenschijnlijk complex. Mondhygiënisten, tandartsen en mka-chirurgen krijgen bijvoorbeeld te maken met taal- en communicatieproblemen. Tevens kunnen visies op mondverzorging, voedingsgewoonten en levensstijlen anders zijn dan professionals gewend zijn. En als er sprake is van comorbiditeit worden mondzorgprofessionals soms geconfronteerd met onbekende opvattingen over ziekten en beperkingen. In zijn lezing gaat Cor Hoffer nader op deze thema’s in en geeft hij tips inzake cultuursensitieve communicatie in de praktijk. Ook wordt er kort geoefend met enkele vragen uit het zogenoemde Cultureel Interview.

Biografie Cor Hoffer
Cor Hoffer is cultureel antropoloog en socioloog. Hij deed onderzoek naar de besnijdenis van islamitische jongens én naar joodse, christelijke, islamitische en humanistische opvattingen over postmortale orgaandonatie. In 2000 is hij aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op een proefschrift over volksgeloof en religieuze geneeswijzen onder moslims in Nederland. Van 2002 tot 2014 werkte Cor als trainer en onderzoeker cultuursensitief werken bij GGZ-organisatie Parnassia Groep. Thans verzorgt hij als zelfstandige trainingen voor diverse beroepsgroepen in de gezondheidszorg: onder meer huisartsen, wijkverpleegkundigen, GGZ-hulpverleners, schoolpsychologen i.o., audiologen, tandartsen, mondhygiënisten en bedrijfsartsen.

In 2016 verscheen van Cor het boek ‘Vertelt u mij eens iets meer… Cultuursensitief werken in gezondheidszorg en welzijnswerk’ (SWP).
Voorts schreef hij het artikel ‘Cultuursensitieve communicatie in de mondzorg.’ Quality Practice Mondhygiëne, november 2017, 10(1):7-11.

Zie voor verdere informatie: www.corhoffer.nl

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 315,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 215,-
Belangstellenden assistent/student € 115,-
Cursus is vol, daarom is aanmelden niet meer mogelijk!

Details van cursus


Cursus details

Cursus
Masterclass TGe /TG / TA: Cultuursensitieve mondzorg
Labels
Plaatsen vrij
0
Prijs
€315.00 p/p ex. BTW
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Utrecht
Startdatum
vrijdag 02 februari 2024