Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Trainingsmiddag TG: LVB & Psychiatrie

Beschikbare plaatsen: 5
€315.00 per persoon

De trainingsmiddag Tandarts Gehandicaptenzorg is op 13 december 2023 van 14.30 uur tot ongeveer 19.00 uur in ‘BCN Utrecht CS’. Het thema van deze middag is ‘LVB & Psychiatrie’. Esther van Baarda zal deze trainingsmiddag verzorgen. Bij LVB zijn er vaak meer risico’s voor de mondgezondheid door angst, vermijding van tandheelkundige zorg, voedingspatroon, medicatie, roken en middelengebruik.

Korte inhoud en informatie Esther van Baarda:


Esther zal met jullie stilstaan bij LVB & psychiatrie. Sinds haar afstuderen in 2006 heeft zij zowel binnen de jeugdzorg als de gehandicaptenzorg gewerkt als orthopedagoog.

Esther: “Als opvoeding en/of ontwikkeling om welke reden ook lastig of moeilijk gaat, vind ik het een uitdaging om met het kind, de adolescent of de volwassenen en de mensen in zijn/haar netwerk samen te puzzelen wat iemand nodig heeft om zich weer verder te ontwikkelen. Als startende orthopedagoog binnen de gehandicaptenzorg heb ik kennis gemaakt met handelingsgerichte diagnostiek. Het afgelopen jaar heb ik binnen de gehandicaptenzorg mijn collega's hierin mogen opleiden en daarnaast schrijf ik mee aan een update. Goede diagnostiek kan het verschil maken. Om deze reden werk ik op dit moment bij de universiteit van Nijmegen en begeleid ik vierdejaars studenten bij het vak diagnostiek.
Uit het proefschrift 'a blind spot' van Jeanet Nieuwenhuis (o.a. lid van de Raad van Advies van het LKC LVB) is gebleken dat 40% van de patiënten binnen de GGZ bij het afnemen van een screening op LVB vermoedelijk op LVB of zwakbegaafd niveau functioneert. Bij intensieve behandelvormen ligt dit percentage nog hoger. Als we dit weten, wat betekent dit dan? Ik ga stilstaan bij LVB & psychiatrie en diagnostic overshadowing: het onvermogen om een aandoening te duiden, omdat symptomen worden toegeschreven aan een andere, overheersende aandoening. Iets wat in geval van LVB vaker voorkomt en gevolgen kan hebben voor een juiste ondersteuning of behandeling.”

Cursisten TG: in opleidingsprijs inbegrepen
praktijkbegeleiders TG: € 115,-
belangstellende tandartsen: € 315,-
belangstellende mondhygiënisten: € 215,-
belangstellende assistenten: € 115,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van cursus


Cursus details

Cursus
Trainingsmiddag TG: LVB & Psychiatrie
Labels
Plaatsen vrij
5
Prijs
€315.00 p/p ex. BTW
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Utrecht
Startdatum
woensdag 13 december 2023