Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Let op: Deze cursus bevat Dagdelen in het verleden.

Cursus TGe: Cognitieve aandoeningen

Beschikbare plaatsen: 7
€355.00 per persoon

Maandag 8 april 2024 van 12.30 - 17.00 uur, vindt de cursus ‘Cognitieve aandoeningen plaats. De locatie is ACTA, Amsterdam. Er zullen deze dag twee onderdelen behandeld worden: Martin Kat verzorgt een lezing over ‘Psychopathologie bij ouderen.’ Hanna Willems verzorgt het programma over ‘Delier.’ Deze cursus is een onderdeel van de opleiding tot tandarts-geriatrie (module 2.1) en ook toegankelijk voor belangstellenden van de geriatrische tandheelkunde.

Cursusomschrijving


Psychopathologie bij ouderen

Ouderen met cognitieve stoornissen: hoe te herkennen en te onderscheiden van andere gedragsveranderingen op latere leeftijd.

Was er tot de jaren 80 van de vorige eeuw in de ouderenpsychiatrie vooral veel aandacht voor allerlei vormen van dementie, de laatste decennia is het focus van onderzoek en behandeling meer en meer komen te liggen op (andere) psychiatrische aandoeningen zoals de (laat ontstane) depressie, angststoornissen, psychosen en persoonlijkheidsstoornissen. In de voordracht zullen overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende psychiatrische aandoeningen aan bod komen en wat de consequenties zijn voor de begeleiding en behandeling in de dagelijkse (tandheelkundige) praktijk.

Delier

Tijdens het onderdeel van Hanna Willems zal het delier worden besproken, waarbij etiologie, definities, meetschalen, risicofactoren en de gevolgen van het delier aan bod komen. Tevens de afgrenzing met de differentiaal diagnosen zoals depressie en dementie. De vorm van het onderwijs zal een interactief college zijn.

Curriculum Vitae

Martin Kat is vrijgevestigd psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en werkte 20 jaar als ouderenpsychiater in de Noordwest Ziekenhuisgroep, op de afdeling Klinische Geriatrie. Daarnaast is hij consulent ouderenpsychiatrie in verpleeghuizen. Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘The Neuropsychiatry of Dementia. Psychometrics, clinical implications and outcome’. Hij heeft een speciale belangstelling voor en doet onderzoek naar de relatie tussen psychiatrische fenomenologie en dementie. Voorts is hij docent ouderenpsychiatrie aan meerdere instituten en redacteur/auteur op dit gebied. Onlangs verscheen zijn boek: Ouderenpsychiatrie: de praktijk, het herkennen en signaleren van psychische en psychiatrische aandoeningen.


Hanna Willems werd tot arts opgeleid in het AMC (nu: Amsterdam UMC), waarna ze klinisch geriater werd en internist. Ze promoveerde op wervelfracturen in de geriatrie bij Willem Lems in 2014. Ze ging na haar promotie weer terug naar het UMC, waar ze haar vak uitoefent en hoofd is van de afdeling geriatrie. Landelijk is ze voorzitter van het project Leading the Change dat zorgevaluaties stimuleert en mogelijk maakt. Thans doet ze onderzoek naar wervelfracturen en heupfracturen bij ouderen. Hanna maakt deel uit van de onderwijscommissie van de differentiatieopleiding Tandarts Geriatrie bij de BT-Academy.

Mocht u vooraf, om 11.30, willen lunchen, dan hoor ik dat graag!

De prijs voor deze dag bedraagt:
Tandartsen/Artsen/Tandprothetici € 355,-
Mondhygiënisten: € 235,-
Assistenten: € 135,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van cursus


Cursus details

Cursus
Cursus TGe: Cognitieve aandoeningen
Labels
Plaatsen vrij
7
Prijs
€355.00 p/p incl. BTW
Duur
2 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
maandag 08 april 2024