Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Masterclass TA: Temporomandibulaire disfunctie

Beschikbare plaatsen: 16
€315.00 per persoon

Op woensdag 22 mei vindt de TA Masterclass ‘Temporomandibulaire disfunctie’ plaats. Locatie: BCN Amsterdam Zuidoost, 15.00 - 19.30 uur. Wendy Knibbe (GA-psycholoog) zal hier samen met Ginger Bousché (tandarts-gnatholoog) een presentatie geven, aansluitend vindt een presentatie van een Tandarts Angstbegeleiding i.o. plaats.

Korte samenvatting presentatie Wendy Knibbe:

Temporomandibulaire disfuncties (TMD) is een verzamelnaam voor pijn en functieproblemen aan de kauwspieren, kaakgewrichten en aanverwante structuren. De belangrijkste reden voor patiënten om hulp te zoeken is pijn. Pijn is ook de TMD-klacht die over het algemeen voor de meeste lijdensdruk zorgt.

Er is niet één oorzaak voor TMD-pijn aan te wijzen, het is een probleem waar verschillende dingen aan ten grondslag kunnen liggen. Daarbij horen ook psychologische factoren, zoals angst, stemmingsklachten, stress en posttraumatische stress. In deze masterclass gaan we nader in op TMD-pijn, chronische pijn, de rol van de psychologie, de raakvlakken met het werkveld van de Tandarts Angstbegeleiding en wat jij kunt betekenen voor deze patiënten.

cv Wendy Knibbe:

Wendy Knibbe heeft de opleiding psychologie afgerond aan de Universiteit Utrecht, waarna ze de GZ-opleiding deed aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is sinds twaalf jaar werkzaam als GZ-psycholoog bij de sectie Orofaciale Pijn en Disfunctie van het ACTA en werkte tien jaar bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde, vooral met patiënten met temporomandibulaire disfuncties en patiënten maxillofaciale prothetiek. Wendy behandelt patiënten, verzorgt onderwijs en doet promotieonderzoek naar de rol van PTSS bij temporomandibulaire disfunctie.

cv Ginger Bousché:

Ginger Bousché heeft de opleiding Tandheelkunde afgerond in Amsterdam waarna ze vier jaar als algemeen practicus in een groepspraktijk heeft gewerkt . Tijdens de opleiding Tandheelkunde was ze al geïnteresseerd in de orofaciale pijn en disfunctie en dat gevoel werd alleen maar sterker. In 2019 is ze gestart met de drie -jarige opleiding Oral Health Sciences (OHS) met als differentiatie "Orofacial Pain and Dysfunction". Sinds haar afstuderen in 2022 is ze werkzaam als tandarts-gnatholoog bij Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het HagaZiekenhuis (Den Haag), Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) Amsterdam en verbonden aan de afdeling Orofaciale Pijn en Disfunctie op ACTA.

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 315,-
Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 215,-
Belangstellenden assistent/student € 115,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van cursus


Cursus details

Cursus
Masterclass TA: Temporomandibulaire disfunctie
Labels
Plaatsen vrij
16
Prijs
€315.00 p/p ex. BTW
Duur
1 Dagdelen
Locatie
Amsterdam
Startdatum
woensdag 22 mei 2024