Cursus details2019-01-26T00:41:58+00:00

Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil 

Masterclass "de psychologie van de suicide, op crisisinterventie en op veiligheid in crisissituaties"

Mensen die overlijden door suicide willen niet dood maar anticiperen op en vermijden onverdraaglijke angst en pijn.

Mensen die suicide plegen willen niet dood zijn. Het doel van suicide is niet om dood te zijn. Het doel is om erger te voorkomen. Om niet nog langer met ondraaglijke rotgevoelens, somberheid, zelfkwelling, angst en pijn door te moeten leven. Mensen kunnen anticiperen op de pijn van morgen en dan absoluut overtuigd zijn dat zij de pijn van morgen niet zullen kunnen verdragen en daarom vandaag maar moeten sterven. Doodgaan is immers de overtreffende trap van vermijden. Bij enkele patiëntencategorieën, zoals bij OCS en ASS kunnen patiënten heel impulsief suicidaal worden als zij gevoelens bemerken die ze niet begrijpen. Plotselinge hevige angst (bijv. bij ASS patiënten) kan leiden tot plotselinge hevige aanvechtingen om suicide te plegen. Ook bij andere clientengroepen kunnen onbedwingbare aanvechtingen opspelen. Dat kan zelfs in de tandartsstoel bij de anticipatie op het onvermogen om pijn te verdragen. Het is daarom zaak met deze aanvechtingen in discussie te gaan om mensen te behoeden dingen te doen waar ze later geen spijt meer van kunnen hebben.

In deze masterclass wordt ingegaan op de psychologie van de suicide, op crisisinterventie en op veiligheid in crisissituaties. Door een korte lezing met video. Belangrijkste is om met de patiënt contact te maken. Dat gaan we ook oefenen. In tweetallen worden praktijksituaties nagespeeld. Heeft u een actuele patiënt, of een afgesloten patiënt, of iemand anders in uw gedachten die u heeft meegemaakt met een sterke neiging om suicide te plegen, dan kunt u die casus meenemen naar de masterclass om op die casus te oefenen. Als u die oefeningen goed volgt dan hoeft u nooit meer bang te zijn voor de dreiging van suicide.

CV: Ad Kerkhof was hoogleraar klinische psychologie, psychopathologie en suicidepreventie aan de VU. Hij deed onderzoek naar de epidemiologie van suicide en suicidepogingen, was lid van de richtlijncommissie voor de Multidisciplinaire Richtlijn voor de Diagnostiek en behandeling van Suicidaal Gedrag. Hij was hoofdopleider van de PDO beroepsopleidingen tot Klinisch Psycholoog en Gezondheidszorgpsycholoog. Op dit moment concentreert hij zich op de behandeling van suicidale intrusies, een verschijnsel dat depressie, angst, dwang en trauma combineert.Kosten:

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog € 295,-

Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus € 195,-

Belangstellenden assistent/student € 95,-

Praktijkbegeleider € 145,-

Beschikbare plaatsen: 15
€295.00 per persoon
Bestaat uit 1 dagdelen

Inschrijven op deze cursus

Ben je in dienst van een bedrijf?

Bedrijfsgegevens

Persoonsgegevens

Velden met *) zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van uw aanvraag.

Details van opleiding


Cursus
Masterclass "de psychologie van de suicide, op crisisinterventie en op veiligheid in crisissituaties"
Plaatsen vrij
15
prijs
€295.00 per persoon
duur
1 dagdelen
Startdatum
wo 17 apr 2019