Bekijk opleiding

Bekijk hier de details van deze opleiding en boek meteen als je dat wil

Socratische Dialoog

Beschikbare plaatsen: 12
€750.00 per persoon

Op maandag 2 en vrijdag 13 september wordt opnieuw de training ‘Socratische dialoog’ in de tandheelkunde verzorgd.

Omschrijving:

Tandartsen of andere professionals die zich bezighouden met (buitengewoon) angstige of anderszins ‘moeilijke’ patiënten (of hun ouders of begeleiders) lopen regelmatig aan tegen interactionele problemen die kunnen leiden tot vertraging van het behandelproces of soms zelfs tot het geheel stagneren van de behandeling. Dit vraagt om specifieke interactionele (gespreks)vaardigheden. In deze training wordt allereerst besproken wat het indicatiegebied is van de Socratische methode; daarna worden specifieke ‘Socratische ‘vaardigheden getraind. Bij dat laatste gaat het enerzijds om het ‘Socratisch verleiden’ van de patiënt om dat te doen wat ze eigenlijk (liever) niet willen en anderzijds om Socratische inventarisatie en uitdaging van disfunctionele gedachtepatronen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van eigen casusmateriaal van de cursisten. Naast korte lezingen, zullen ‘demonstructies’ door de docent plaatsvinden en zullen de cursisten ruim de gelegenheid krijgen te oefenen met de geleerde vaardigheden, zowel voor de groep als in tweetallen.

De cursus heeft overwegend het karakter van een training, waarbij wordt aangesloten bij ervaringen van de deelnemers in de tandheelkundige praktijk. Met name tijdens de tweede dag worden de deelnemers uitgenodigd om eigen casuïstiek in te brengen, zo mogelijk aan de hand van videomateriaal. Iedere deelnemer bereidt in ieder geval tenminste één (in interactioneel opzicht) ‘probleemcasus’ voor, waarover feedback kan worden gegeven en waarmee kan worden geoefend met elkaar en door en met de docent.

Prof dr. Colin van der Heiden is als klinisch psycholoog werkzaam binnen het behandelprogramma Angst van PsyQ in Rotterdam. Daarnaast is hij werkzaam als lid specialismegroep Angst en Dwang van de Parnassia Groep, hoofddocent van een basiscursus Cognitieve gedragstherapie, en bijzonder hoogleraar Geestelijke gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is in 2011 gepromoveerd op de behandeling van patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis.


Kosten: € 750,-

Inschrijven voor deze cursus

Bedrijf/organisatie of particulier?

Persoonsgegevens

Deelnemer


Velden met * zijn verplicht voor het op de juiste manier verwerken van jouw aanvraag.


Details van cursus


Cursus details

Cursus
Socratische Dialoog
Labels
Plaatsen vrij
12
Prijs
€750.00 p/p ex. BTW
Duur
2 Dagdelen
Locatie
Nieuwegein
Startdatum
maandag 02 september 2019